Országos Könyvtári Napok Mezőhegyesen

Ebben az évben immár tizenhetedik alkalommal került sor az Országos Könyvtári Napok eseményeire. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség, valamint Békés Megyei Könyvtár koordinálásával ismét készen álltunk arra, hogy különleges programokkal töltsük meg október első hetét.


A hét első napját egy településünkről elszármazott amatőr festőművész, Bánlaki Dominika kiállításának megnyitójával kezdtük. Kiállításának címe: „Mezőhegyes múltja és jelene”. Az alkotásokat az itt megélt és megtapasztalt 30 év ihlette. A címben benne foglaltatik a település szeretete és csodálata. Bánlaki Dominika az 1990-es évek óta él településünkön. Autodidakta festőként a festészetet saját magától kezdte el tanulni 1995-től. Stílusa a realizmus és a szürrealizmus irányában gyökerezik. Kedvencei a tájképek, illetve a különleges témájú képek, valamint a ló ábrázolás. Alkotásai szerepeltek már önálló és közös kiállításokon is.

A keddi nap a gyerekekről, gyerekeknek szólt. Délelőtt, a szokásunkhoz híven, Baba-mama Klubfoglalkozás volt a gyermekkönyvtárban. Ma már az alapszolgáltatások közé tartozik az apróságok és családtagjaik fogadása a könyvtárban. Az érdeklődő szülőknek bemutattuk a könyvtárat, azon belül is a szülőknek szóló szakkönyv állományunkat, valamint a kisgyermekek érdeklődésének megfelelő mesekönyveket. A védőnők a felmerült kérdésekre adtak tanácsokat az anyukáknak. A babafoglalkozások egyrészt jelentősen hozzájárulnak a babák értelmi-érzelmi fejlődéséhez, másrészt a rendszeressé vált találkozások bővítik a kismamák tanulási, tájékozódási, tapasztalatszerzési lehetőségeit.

Délután a Léghajó Színház előadását élvezhették az óvodások és az alsó tagozatos iskolások. „A falusi és városi egér” című zenés, humoros, interaktív színdarabot nézhették a gyerekek. A meséjük alappillére a népzene és néptánc volt, mese végén szereplő közös néptánc feloldást jelentett a 40 perces ülés és figyelem alól. Előadásukban hangsúlyos szerepet kapott az interaktivitás, kis közönségükből is beavattak néhányat a játékba, így jobban tudtak azonosulni a mese történéseivel. Imádták a gyerekek, de a felnőttek számára is szórakoztató volt.

Szerdán Az Országos Könyvtári Napok tematikájának visszatérő, de évről évre megújuló témája az egészség, amelyet a kezdetektől fogva kiemelt érdeklődés kísért. Nagyon fontosak a prevenciót szolgáló ismeretterjesztő előadások, tanácsadások, konzultációk. Erre volt példa könyvtárunkban a „Világjárványok régen és ma”, avagy „Mit tehetünk egészségünk megőrzése érdekében?” címmel Dr. Szemenyei Gabriella orvos előadása, mely az egészséges táplálkozást kapcsolta össze a környezetbarát életmóddal.

Csütörtökön „Festett szavak és Helena versek” című zenés irodalmi műsort tartottunk Szitár Éva festőművész alkotásainak bemutatásával és a képek ihlette versek felolvasásával. A festményei szinte szólnak hozzánk. Az est folyamán bemutatásra kerülő „Festett szavak” című könyve egy különleges irodalmi, művészi alkotás. Éva festményei sok írót, költőt megihlettek és a színekbe foglalt alkotásokat szavakkal festették meg. Gyebrovszki Ilona (Helena), az alkotásai által adott közre lelkéből szirmokat. Megpróbálja szebbé tenni a világot maga és mások számára. „Írok ha boldog vagyok, boldog vagyok, ha írok!” – vallja a költőnő. Az Ő verseiből kaphattunk egy csokorra való ízelítőt. Az estet megzenésítéséről a Békéscsabai Dobszerda Kör nevű dobegyüttes gondoskodott.

Pénteken este a Déryné Program és az Önkormányzat támogatásával ingyenesen valósulhatott meg az „Édes Rózám” – „Déryné szerelmes élete” című színdarab Csomor Csilla színművész kitűnő előadásában, Őze Áron rendezésében. Déryné Széppataki Rózának, ennek a kivételes, sokoldalú, ám magánéletében vigasztalanul magányos nőnek az élettörténetét vitte színpadra. Déryné meghatározó személyisége volt a magyar színművészetnek, a magyar nyelvű színjátszás vele indult el, ő és társai honosították meg. Az első magyar operaénekesnő volt, a vándorszínészet korának legnépszerűbb színésznője, aki legnagyobb sikereit énekes szubrettként aratta. Csomor Csilla missziós küldetésként fogta fel ezt a hiánypótló előadást, amely színház-és kultúrtörténeti szempontból egyaránt nagy jelentőséggel bír a mai kor számára. A darab hatalmas sikert aratott! A Déryné Program missziója a minőségi színházi élmény eljuttatása azokra a területekre is, ahol a kultúrához való hozzáférés lehetősége korlátozott.

A Program keretén belül kerül még előadásra október 27-én Örkény István: Tóték című tragikomédiája a Bekecs Néptáncszínház előadásában, mely szintén ingyenes lesz. Mindenkit szeretettel várunk az ÁMK Színháztermében!

Az Országos Könyvtári Napok záróeseménye hosszú évek óta a Könyves Vasárnap.

A rendkívüli nyitva tartás már önmagában is kíváncsivá teszi az embereket, pláne ha ez még színes programkínálattal is párosul. Újra megtapasztaltuk, milyen nagy ereje van annak, hogy ma már a Könyves Vasárnapra országszerte számít a lakosság.

Az Országos Könyvtári Napok ideje alatt (október 3-9-ig), az eddigi évekhez megszokott módon került sor a várva várt antikvár könyvvásárra, mely nagy érdeklődésre talált. Sok könyv került újból gazdára.

Jövőre október első hetében szintén Országos Könyvtári Napok!


Országos Könyvtári Napok Mezőhegyesen

Országos Könyvtári Napok Mezőhegyesen 2021. október 04-10-ig. 2006 óta többféle hagyományt követve, de tartalmában mindig sokféle újdonságot kínálva kerül sor az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében az Országos Könyvtári Napok eseményeire, a szakma legjelentősebb, legtöbb érdeklődőt megmozgató programsorozatára minden év októberében, amelyhez ebben az évben is csatlakozott a József Attila Általános Művelődési Központ Városi Könyvtára. A projekt ezúttal is minden korosztályra számára nyújtott érdekes programokat. Intézményünkben a rendszeres könyvtárhasználók mellett az alkalmi látogatók is tartalmas események részesei lehettek.
A hét központi szlogenje:

" Együtt. Működik!".

A könyvtári szakma legátfogóbb projektje a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg. Október 4-én du. 5 órától Kisvárdai Lajos amatőr népi fafaragó művész kiállításának megnyitóját tartottuk. A Nagylakon élő, amatőr népi fafaragó művész, Lajos bácsi 1947-ben született Feketegyarmaton és kisgyermek kora óta foglalkozik különféle művészeti ágakkal. A kiállítás címe „Ágak, bogak, gyökerek”, mert mindegyik alkotás egy varázslatos szobor, de nem a hagyományosan vett értelemben. Több, mint 40, saját készítésű alkotásából hozott egy kiállításra valót Lajos bácsi. Nála a természet és az ember közösen dolgozik. Az alapformákat a természet alakítja ágak és gyökerek formájában, az ember csak egy picit tesz hozzá, hogy tökéletes legyen az összkép. Az alapanyagokat jártában-keltében találja, az erdőben, az út szélén, az árokparton. Ahogy Lajos bácsi fogalmazott, ő csak meglátja azt, amit senki más. Szerinte ez a tudás Isten ajándéka.

Október 5-én 10 órától Baba-mama Klub került megrendezésre a Városi Könyvtár Gyermekkönyvtár részlegében. A Baba-mama Klubban igazodtunk a különböző korosztályok felkészültségéhez, érdeklődéséhez, befogadási szintjéhez. A legkisebbeknek szóló foglalkozások során a témához illeszkedő mondókák, gyerekdalok, ölbeli játékok kerültek sorra, nagyon népszerű volt a papírszínház.

Október 5-én 16.30 órától kezdődött „Régészeti kutatások Mezőhegyesen” címmel Kerekes György, a Mezőhegyesi Város-és Környezetvédő Egyesület elnökének Mezőhegyes külterületén végzett ásatások eredményeiről, régészeti leleteiről tartott képekkel illusztrált, színes, tartalmas, lebilincselően érdekes előadása és makett bemutatója minden korosztály számára érthető módon.

Október 7-én 10.30-tól került megrendezésre a József Attila Általános Művelődési Központ színháztermében Hevesi Imre platinalemezes előadó „Zenés, interaktív gyerekműsora”. Az óvodás és iskolás gyerekek nagyon élvezték a humorral fűszerezett, vidámsággal átitatott előadást, ami valóban interaktív volt.

Október 10-én vasárnap délután– sokak örömére – ismét Könyves Vasárnap! A könyvtár teadélután keretében rendhagyó programokkal, rendkívüli könyvtárnyitással várt mindenkit. A gyerekek mesefilmet nézhettek, internet fiesta, beiratkozás, folyóirat olvasási lehetőség, kölcsönzés várta kedves olvasóinkat. Köszönjük szépen az előadóink odaadó munkáját és kimagaslóan értékes előadását! A továbbiakban is számítunk rájuk! Reméljük, hogy az idei események hozzájárulnak ahhoz, hogy a könyvtárlátogatók újra bizalommal keressék fel könyvtárunkat!Országos Könyvtári Napok Mezőhegyesen

Országos Könyvtári Napok 2019. szeptember 30-október 06-ig. Az Országos Könyvtári Napok, mint a könyvtáros szakma legjelentősebb eseménye 2019-ben is több ezer könyvtár összefogásával valósult meg, a lakosság széles körének bevonásával, amihez csatlakozott a József Attila Általános Művelődési Központ Városi Könyvtára is.
A hét központi szlogenje:

" Könyvtárak az emberért - felelősség a Földért".

Összehangolt tevékenységünk a megszokott tartalmas színvonal mellett újdonságokat is kínált a rendszeres könyvtár látogatóknak éppúgy, mint azoknak, akik ezekben a napokban ismerkedtek meg a sokszínű könyvtári szolgáltatásokkal. Szeptember 30-án reggel 8:00- kor, az antikvár könyvvásár megnyitásával kezdődött az Országos Könyvtári Napok rendezvény sorozata. A hét szlogenjéhez igazodva, mi is arra biztatjuk embertársainkat, hogy az újrahasznosítás jegyében nem kell mindig újat venni, lehet a régi könyvek között is nagyon érdekes olvasmányokat találni olcsón. 200 forintért könyvet venni megéri, főleg még, ha az időt is rászánjuk, hogy elolvassuk őket. A program lényege, hogy olyan emberek is minőségi irodalmat kínáló könyvekhez juthassanak, akik nem tudnak elmenni az antikváriumba, vagy nincs erre lehetőségük. Az árult könyvek sok esetben megegyeznek az antikváriumokban árult könyvekkel, csupán áruk nem több, mint 200 forint, miközben az antikváriumokban magasabb áron lehet megvenni ezeket a könyveket. Az árusítás az Országos Könyvtári Napok alatt egész héten át zajlott.

Szeptember 30-án de. 10:00 órától került sor könyvtárunkban a helyi Baba-mama klub soron következő foglalkozására. A közösen eltöltött másfél órában a bemutatkozás, beszélgetés, együtt játszás mellett az édesanyák szakemberektől tájékozódhattak a babákat, kisgyermekeket és szüleiket érintő kérdésekben, valamint megismerhették a könyvtár igénybe vehető szolgáltatásait és válogathattak a mese-és szakkönyv kínálat között.

Ugyan azon a napon du. 17:00 órától nyitottuk meg a Baba-és viaszkép kiállítást Szűcsné Kurucz Saci Hódmezővásárhelyen élő és amatőr alkotó kézműves mester alkotásaiból. A kiállítás érdekessége, hogy mindegyik baba újrahasznosított papírból, vagy ruhaanyagból készült, ezzel is felhívva a figyelmet a környezetünkben megtalálható, mindenhol jelen lévő "hulladékok" kreatív újra hasznosítására. A kiállítás az Országos Könyvtári Napok alatt végig ingyenesen megtekinthető volt. Október 2-án du 17:00 órától került megrendezésre Kerekes György, a Mezőhegyesi Város-és Környezetvédő Egyesület elnökének előadására, a "Korai Mezőhegyes története" címmel. Az előadás során az ókortól a Mezőhegyesi Császári és Királyi Ménesintézet 1784-es alapításáig követtük nyomon Mezőhegyes történetét képekkel és régészeti leletekkel alátámasztva. Továbbá beszámolót hallhattunk Mezőhegyes és környéke nemrég feltárt régészeti leleteiről és a Mezőhegyes környéki ásatásokról. Október 3-án de. 10:00 órától került sor Kepenyes Pál "zenés interaktív" műsorára.

A gyerekek nagyon élvezték az előadást, ami valóban interaktív volt. A műsor a különböző hangszerek megszólaltatásán kívül nagyon sok játékos elemet tartalmazott, mint például a vonatozás, a képzeletbeli repülés, a tánc, amit több humoros momentummal is feldobott az előadó. A sok játék, a sok érdekes hangszer és a sok nevetés mellett, ha egy műsor alkalmával csak egyetlen gyermek is kedvet kapott a zenetanulásához, máris elértük célunkat a szórakoztatáson kívül. Ugyanazon a napon du. 17 órától "Munkácsy élete és munkássága" címmel tartott előadást Papp Éva, az Országos Széchenyi Kör elnökségi tagja, a Szegedi Szakcsoport elnöke. Képekkel szemléltetett, színes, tartalmas és lebilincselően érdekes előadást hallhattunk minden korosztály számára érthető módon. Aki sajnálatos módon lemaradt az előadásról, lehetősége lesz a könyvtárunkban megtekinteni, vagy kikölcsönözni Munkácsy Mihály: Emlékeim, Naplótöredékek, levelek című könyvét. Október 6-án, a Városi Könyvtár, csatlakozva a "Könyves vasárnap" nevű országos programhoz 14.00-17.00 óráig tartott nyitva. Teadélután keretében mesefilmet nézhettek a gyerekek, internet fiesta, beiratkozás, folyóirat olvasási lehetőség várta kedves Olvasóinkat! Köszönjük szépen az előadóink odaadó munkáját és kimagaslóan értékes előadását! A továbbiakban is számítunk rájuk! A programoktól függetlenül folyamatosan várjuk továbbra is a könyvtárba látogató érdeklődőket!


Nemzetközi Könyvajándék Nap- idén is!

Az utóbbi években kialakult nemzetközi hagyományoknak megfelelően február 14-én könyvtárunkban megünnepeltük a Nemzetközi Könyvajándék Napot.

Felhívásunkra nagyon sok gyermek könyvadomány érkezett könyvtárunkba, amit a mai napon átadtunk az általános iskola eltérő tantervű osztályaiban tanuló alsó- felső tagozatos gyermekek részére. Könyvtárunk emléklap átadásával köszönte meg az adományozóknak felajánlásaikat.

Mindemellett mindenkit bátorítunk arra, hogy egész évben segítse könyvadományaival a családjában, vagy közelében élő gyermekeket.


Országos Könyvtári Napok 2018. október 01-07-ig.

Ebben az évben az Országos Könyvtári Napok eseménysorozata két jelentős eseményhez kapcsolódik. Egyrészt 2018 Magyarországon a CSALÁDOK ÉVE, másrészt az Európai Bizottság javaslatára 2018 A KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG EURÓPAI ÉVE. A programsorozat idei mottója:

KÖNYVTÁRAK - KÖZÖS TUDÁS - KÖZÖSSÉGI HOZZÁFÉRÉS


Október 2-án de. 10:00 órától került megrendezésre a József Attila Általános Művelődési Központ színháztermében "Zenés interaktív gyermekműsor" Kepenyes Pál előadásában.
A gyerekek nagyon élvezték az előadást, ami valóban interaktív volt. A műsor a különböző hangszerek megszólaltatásán kívül nagyon sok játékos elemet tartalmazott, mint például a vonatozás, a képzeletbeli repülés, a tánc, amit több humoros momentummal is feldobott az előadó. A sok játék, a sok érdekes hangszer és a sok nevetés mellett, ha egy műsor alkalmával csak egyetlen gyermek is kedvet kapott a zenetanulásához, máris elértük célunkat a szórakoztatáson kívül.
Ugyanazon a napon du. 17 órától kezdődött "Mozaikok Mezőhegyes és vidéke múltjából" címmel Rózsa Zoltán, az Orosházi Nagy Gyula Területi Múzeum igazgatójának és Kerekes György, Mezőhegyesi Város-és Környezetvédő Egyesület elnökének előadása, akik Mezőhegyes és környéke nemrég feltárt régészeti leleteiről és a Mezőhegyes környéki ásatásokról tartottak előadást, egyben bemutatták a "Fémek a földből" című idén megjelent, e témában íródott könyvüket is. Az előadók képekkel illusztrált, színes, tartalmas és lebilincselően érdekes bemutatót tartottak minden korosztály számára érthető módon.
A könyv megvásárlására is lehetőséget kaptak az érdeklődők, valamint könyvtárunk is vásárolt belőle. Aki sajnálatos módon lemaradt az előadásról, lehetősége lesz a könyvtárunkban megtekinteni, vagy kikölcsönözni.
Október 05-én (pénteken) 17 órától "Emlékezés az Aradi Vértanúkra" címmel tartott előadást a Városi Könyvtárban Papp Éva, az Országos Széchenyi Kör elnökségi tagja, a Szegedi Szakcsoport Elnöke.

1849. október 6-án végezték ki Aradon az 1848-49. évi szabadságharc 13 honvédtisztjét, Pesten pedig ugyanezen a napon hajtották végre gróf Batthyány Lajos egykori miniszterelnökre kiszabott halálos ítéletet. A bécsi forradalom évfordulójára időzített kivégzéssorozat a levert szabadságharc utáni megtorlások tetőpontja volt, amiről a magyarság évről évre nemzeti gyásznap keretében emlékezik meg.

A megemlékezésben Papp Éva kitért a vértanúk özvegyeire és hátrahagyott családtagjaikra is. A szabadságharc mártírjainak életében nagy szerepet játszottak azok az asszonyok, akik hűségesen kitartottak választottjuk oldalán, és akik életét szintén gyökeresen megváltoztatta a szabadságharc. Méltó társaik voltak férjeiknek, és legtöbbjük a diktatúra nehéz idején is képviselte azokat az értékeket, amelyekért a tábornokok az életüket áldozták. Ezekről az asszonyokról keveset tudunk, akikből az osztrák önkény aradi özvegyeket csinált.

Október 7-én a könyvtár, csatlakozva a "Könyves vasárnap" nevű országos programhoz 14.00-17.00 óráig tartott nyitva. Teadélután keretében mesefilmet nézhettek a gyerekek, internet fiesta, beiratkozás, folyóirat olvasási lehetőség várta kedves Olvasóinkat!

Köszönjük szépen az előadóink odaadó munkáját és kimagaslóan értékes előadását! A továbbiakban is számítunk rájuk!

A programoktól függetlenül folyamatosan várjuk továbbra is a könyvtárba látogató érdeklődőket!


Országos Rajzfilmünnep településünkön is október 25-től 27-ig minden nap

Ebben az évben első alkalommal csatlakozott az Általános Művelődési Központ az Országos Rajzfilmünnep rendezvényeihez. A megadott filmlistából választottuk ki az alább felsorolt animációs filmeket vetítésre minden korosztály érdeklődési körét figyelembe véve.

KÖNYVTÁRAK - KÖZÖS TUDÁS - KÖZÖSSÉGI HOZZÁFÉRÉS


12 év feletti fiataloknak, hittan órára járó gyerekeknek és érdeklődő felnőtteknek választottuk a német szerzetesből lett teológus és reformátor, Luther Márton életét feldolgozó rajzfilmet. A filmnek külön aktualitása, hogy október 31-én a reformációt ünnepeljük.
2018-10-25 13:00 - Emlékezés a reformációra - Erdősi Tibor református lelkipásztor előadása nyomán emlékeztek meg az érdeklődők a reformációról és a protestáns reformáció szellemi atyjáról, Luther Mártonról, aki véget vetett a katolicizmus középkori európai egyeduralmának.
2018-10-25 14:00 - Luther c. film bemutatása
A rajzfilm Luther Márton életét dolgozta fel, akinek teológiája és munkája nyomán a reformáció óta léteznek evangélikus (lutheránus) gyülekezetek a világ minden pontján. Az epizódok a gyermekkortól kezdve a szerzetesi éveken és a katolikus egyházzal való konfrontálódáson át a reformáció megszilárdulásáig és elterjedéséig terjedően dolgozzák fel az egyszerű parasztcsaládból származó Luther életét és a XVI. századi Németország vallástörténeti eseményeit.
Az epizódok címei:

1. Miből lesz a cserebogár? Gyermekkor és első találkozás a Bibliával 2. Szópárbajok. A fiatal magiszter fogadalma 3. Isten tenyerén? A szerzetes és teológus 4. Úton az Úr felé. Németország és Róma 5. "Minden eladó". Meghasonlás és a wittenbergi pontok 6. Kenyértörés. Út a kiközösítésig 7. A lelkiösmeret szava. Remény és átok 8. A wartburgi vár titka. A színfalak mögött 9. Vér, vér, vér. Politika és önvizsgálat 10. Szerelem és halál. Kezdet és vég

2018-10-26 10:00 - Válogatás a legkisebbeknek
Az óvodás korú gyerekeknek és kísérőiknek szántuk szórakoztatásul összeállításunkat a Bogyó és Babóca, Hoppi mesék és Pocoyo legizgalmasabb epizódjaiból.
Bogyó és Babóca 2010-től 2014-ig futott magyar számítógépes animációs sorozat M. Tóth Géza rendezésében, amely Bartos Erika azonos című mesekönyv sorozatából készült adaptáció.
Az M. Tóth Géza által vezetett, KEDD Animációs Stúdió kezdeményezésére készült a sikeres mesesorozatból az animációs filmváltozat az Alma Együttes zenei kíséretével.

Hoppi mesék
Az Oscar-díjas animációs rendező, Rófusz Ferenc 2016-ban megjelent rajzfilmsorozata az óvodás korosztálynak.
Az Hoppi mesék középpontjában a Hoppik állnak: vidám, manók, akik egy varázslatos völgyben élnek, és az ő dolguk, hogy a hétköznapok mellett ünnepek is legyenek a világban. Hoppifalván egész évben nagy a sürgés-forgás: húsvétkor tojást festenek, farsang alkalmával jelmezeket készítenek, karácsonykor díszeket gyártanak és ajándékokat csomagolnak. Minden fontos ünnepről a ők gondoskodnak, kalandjaikon keresztül a világ különböző népeit és szokásait ismerhették meg a gyerekek.

Pocoyo
A Pocoyo rajzfilm, a spanyol Zinkia Stúdió díjnyertes animációs sorozata.
Pocoyo világában a legkisebbek játékos formában megismerkedhettek az őket körülvevő mindennapi dolgokkal, színekkel, számokkal, formákkal. A sodró lendületű, szórakoztató sorozat nézői olyan alapértékekkel találkoztak, mint a tolerancia, tisztelet, szeretet, hűség és barátság.
Szombaton délután családi mozizást kínáltunk Mézgáékkal és Dr. Bubóval.
2018-10-27 16:00 - A magyar animáció aranykora Mézgáékkal és Dr. Bubóval
A vetítés 3 részből állt:

Mézga család

A 12 éves Aladár zseniális képességekkel van megáldva. Olyan készüléket bütyköl, amelynek segítségével kapcsolatba tud lépni XXX. századi leszármazottjával, köb-ükunokájával, MZ/X-szel, avagy Öcsivel, hogy különféle holmikat kérjen tőle. Családtagjai azonban csak a legritkább esetben tudnak jól bánni az új eszközökkel és lehetőségekkel, így aztán ismét Aladáron a sor, hogy kihúzza őket a csávából.
Mézga Aladár különös kalandjai
Mézga Aladárt nem szükséges bemutatni. Fúró-faragó tehetségéről, szülei "szomorításáról" és egyéb kalandjairól már jól ismerhetitek. Aladár, miután kapcsolatot teremtett a 30. századbeli MZ/X-szel, olyan értékes tapasztalatokat és anyagokat szerzett, amelyekkel éjszakánként végre tudja hajtani elképesztően vakmerő kalandjait. Különböző bolygókon veszedelmes kalandokba keveredtek Blökivel, de Aladár furfangos ötleteivel, találékonyságával reggelre szerencsére sikerült visszatérniük a Földre.

Kérem a következőt!

Dr. Bubó, a bölcs bagoly doktorátusát megkapva egy fa tetején praktizál az erdő közepén. Asszisztense, Ursula a medve, akinek segítségével orvosolja az erdőben lakó állatok minden gondját-baját. Dr. Bubó tanácsára számít az erdei rend őre, Csőrmester is, aki a törvény szigorú erejével csap le a szabálysértőkre.

2018-10-28 10:00 - Macskafogó

Végül vasárnap délelőtti matiné keretében 10 órától számos filmrajongó álma vált valóra, visszatért a mozinkba minden idők legjobb magyar rajzfilmjeinek egyike, az 1986-ban készült Macskafogó! Ternovszky Béla rendező és Nepp József író minden korosztály számára egyaránt szórakoztató alkotása tökéletesen egyesítette magában a kaland-, a gengszter-és a kémfilmek legszebb hagyományait, és utánozhatatlan humorával egyúttal kacagtatóan parodizálta is ezeket a zsánereket.
A film a keletkezése óta mit sem veszített frissességéből, népszerűsége mindmáig töretlen, a benne hallható dalok közül pedig több is slágerré vált.
A nagy magyar klasszikust, a "Macskafogó"-t, minden korosztály nagy érdeklődéssel fogadta.

Jövőre is október utolsó hétvégéjén Rajzfilmünnep! Minden korosztályt szeretettel várunk!